17 oktober 2016

Beweeg mee met het weer, jouw huid in topconditie

Om jouw huid het hele jaar door perfect te houden is het belangrijk een professionele schoonheidsspecialist met regelmaat naar je huid te laten kijken en om jouw huidverzorgingsproducten aan te passen aan de seizoenen. Het gaat vaak om kleine aanpassingen, zoals het vervangen van een lichte fluid door een rijkere volle crème of een extra serum. Zelf kun je ook al het nodige voorbereiden. Heel eenvoudig!

Het is goed mogelijk dat jouw huid na de zomer nog steeds een mooi kleurtje heeft, alleen heeft diezelfde zon jouw huid zeer waarschijnlijk ook aangetast... Je hoornlaag is dikker en wat doffer geworden, misschien zelfs wel een beetje beschadigd?

Buiten het feit dat de huid zijn “stralende teint” kwijtraakt als er te veel dode huidschilfers achterblijven op de huid, kunnen poriën ook verstopt raken als de laag dode huidcellen te dik wordt. Het gevolg is dat talg zich ophoopt en de combinatie van bacteriën en talg resulteert uiteindelijk in puistjes. Voordat je echt je huid dus echt kunt gaan voeden en beschermen voor het winterseizoen, is het raadzaam om eerst je huid voor te bereiden, alvorens te gaan herstellen.

De 1e stap is scrubben, peeling ofwel exfoliëren!

Door te scrubben haal je de bovenste laag dode huidcellen weg. Dit is goed, je huid wordt mooi egaal. Het nadeel is dat je vaak, als je het te grof doet, ook stukjes van de laag eronder beschadigt. Onbewust irriteer de huid dus eigenlijk, in plaats van haar goed te verzorgen! Te hard “boenen” is dus zeker niet de bedoeling. Probeer eens een hele milde zachte scrubcreme met kleine korreltjes ... 

Ook in jouw huidinstituut zijn er meerdere mogelijkheden om je huid intensief en professioneel te laten peelen door bv fruitzuren of glycolzuur. Deze zuren zorgen ervoor dat de verbinding tussen de bovenste laag dode huidcellen minder wordt, waardoor deze de kans krijgen gemakkelijker los te laten: een frissere en meer 'stralende' huid wordt zichtbaar.

Je zult het verschil echt ervaren, een huid die comfortabel en zacht aanvoelt èn bovendien haar natuurlijke glans laat zien!

Laat je dus goed adviseren! Als je huid uiteindelijk in optimale conditie is, zul je dat uitstralen...dat wil jij toch ook?!