3 November 2016

Geef je huid een vitamine boost!

Is jouw huid wel al helemaal hersteld na de zomer? Zeker weten? Anders blijf je straks in de kou smeren, smeren en nog eens smeren ... Je hebt de hele zomer ook trouw gesmeerd, toch is de kans groot dat je huid, naast vochttekort ook zonschade heeft opgelopen.

De vrije radicalen die in de zomer geproduceerd zijn hebben DNA, cellen en andere structuren (zoals bv collageen en elastine vezels) in je huid beschadigd. Het depot van bepaalde beschermende anti oxidanten is na de zomerperiode hoogstwaarschijnlijk op. Een spijtige constatering, maar wel waar… 

Zo’n zomer vinden wij heerlijk, maar heeft je huid veel te voortduren! De barrièrefunctie van je huid heeft flink te lijden gehad… dus die bescherming voor de winter kun je wel vergeten! Niet vreemd dus dat er in de herfst en winterperiode vaker huidaandoeningen ontstaan in vergelijking met andere seizoenen. Daarom is het ook nu het moment om je huid een flinke boost te geven, zodat je huid het hele najaar toch comfortabel blijft aanvoelen. Logisch toch?

Om je huid te herstellen van eventuele zonschade, adviseren we je producten te gebruiken vitamine A - C en E. Echt, het helpt!

Vitamine A heeft een regenererende werking en herstelt de beschadigde huid en heeft een diepe werking op rimpels en littekens. Vitamine C heeft een verhelderend effect en heeft een stimulerende en antioxiderende werking. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en de cellen worden beschermt tegen beschadiging van UV straling. Vitamine E beschermt tegen agressieve invloeden die celbeschadiging veroorzaken. Het stimuleert de celregeneratie, de weefsels worden weer opgebouwd en versterkt. De natuurlijke afweer van de huid wordt verhoogd en de reactiviteit van de huid verminderd. Hyaluronzuur en collageen zijn in de herfst ook uitermate geschikt om je huid te voeden en te laten stralen.

Oja… vergeet je ook in de herfst niet om een zonnefilter te gebruiken? Hoeft niet zo hoog hoor, als je maar weet dat beschermen het hele jaar belangrijk is! Dus ook in de herfst. Het is trouwens ook de beste manier van Anti Aging.

Simpel!