24 November 2016

Heb jij een GEVOELIGE HUID?

Hoe krijg je jouw gevoelige huid weer in balans? Lees de 5 OORZAKEN van een gevoelige huid:

1 | Te veel prikkels

Een gevoelige huid is een huid die teveel prikkels krijgt. Het kan zijn dat de huid pijnlijk aanvoelt of geïrriteerd is. Een gevoelige of reactieve huid kan zowel droog als vet zijn, rode vlekken hebben en is vatbaarder voor invloeden van buitenaf. Temperatuurschommelingen door warmte en kou kunnen je huid uitdrogen en de huid dus gevoeliger maken. De natuurlijke beschermingsfactor van de huid is uit balans.
Wees dus bewust met je huid en bescherm je goed tegen de zon of extreme kou.

2 | Ingrediënten en agressieve stoffen

Chemicaliën, parfum en andere kunstmatige toevoegingen in je producten kunnen ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. Bij langdurig gebruik kan het zelf zo zijn dat het ontstekingsreacties in je huid kan triggeren. Oppassen dus, laat je goed adviseren want je kiest al snel een verkeerd product wat of niet bij je huid past òf ingrediënten bevat die je huid kunnen verstoren, met alle gevolgen van dien.

3 | Stress & Leefstijl

Je leefstijl heeft duidelijk invloed op je huidconditie. 
Denk aan stress, voeding maar ook roken en veel UV licht. Deze factoren zorgen ervoor dat er veel schadelijke vrije radicalen vrijkomen, welke het bindweefsel aantasten. Hierdoor zal de huid minder elastisch worden en kan de huidbarrière uit balans raken. Huidirritaties hebben zo meer kan om op te treden. Plantaardige oliën die bij huidaandoeningen kunnen worden ingezet zijn ao lijnzaadolie, borageolie en olijfolie. Ze bevatten veel omega 6 vetzuren, die heel waardevol zijn bij bv allergieën en eczeem.

4 | Te weinig vocht in de huid

Een gedehydrateerde huid, ofwel een vochtarme huid, kan aanleiding geven tot overgevoeligheid. 
Doordat de huidbarrière uit balans is, zal de huid dus ook heftiger reageren op invloeden van buitenaf.
Dit kan diverse huidirritaties, als roodheid en jeuk tot gevolg hebben.
Om te voorkomen dat je een vochtarme huid krijgt, zul je gemiddeld 2 liter water moeten drinken per dag. Echter kan dat water alleen maar op de juiste plek van bestemming komen (in je huidcellen) wanneer je een goed product kiest die dit kan ‘vervoeren’ naar die plek! Je kunt dus oneindig veel water drinken….maar als je geen goede verzorgingsproducten gebruikt, heeft dat dus geen zin. Je huid zal niet herstellen. 
Wanneer je na twee maanden productgebruik nòg steeds een trekkerig gevoel ervaart in je huid, zal jouw product dus niet een volledig hydraterend vermogen hebben.

5 | Huidaandoeningen 

Reeds bestaande huidaandoeningen, als eczeem veroorzaken vaak huidirritaties, droogheid, schilfers, pijn en jeuk.
Dit zijn onstekingsreacties van de huid, welke uitingen geven waardoor onze huid niet comfortabel en prettig meer aanvoelt.
Een gevoelige kwetsbare huid vertoont vaak ook rode gesprongen adertjes op de wangen, dit noemen we couperose. Couperose kan het gevolg zijn van extreme temperatuur schommelingen, genetische zwakke haarvaatjes of het verdunnen van de huid.

De kunst is dus om de gevoeligheidsdrempel van de huid te verhogen zodat de reacties minder worden. Breng de huid weer in balans door rekening te houden met bovenstaande oorzaken.
De gevoelige huid verandert zichtbaar en kan er ècht weer helder en stralend uit gaan zien!