26 oktober 2016

Winterproof

Wil jij ook je huid herfst en winterproof maken? Dan is het nu tijd om te beginnen... We gaan voeden en beschermen!

Inmiddels klaar met scrubben? Of toch nog niet? Je zult het verschil echt merken! Het voeden en hydrateren van je huid heeft pas echt zin wanneer je huid toegankelijk genoeg is om te kunnen ontvangen. De scrub maakt je huid vrij van dode huidcellen, waardoor intensief voedende en hydraterende producten pas echt hun werk kunnen doen!

Wanneer je huid droog is heb je een tekort aan vetten, wanneer je huid vochtarm is een tekort aan water. Een droge huid heeft vaak schilfertjes en kan geïrriteerd aanvoelen. Een vochtarme huid heeft vaak droogte lijntjes en craquelé en voelt trekkerig aan. Je kan dus best een droge vochtarme huid hebben maar dus ook een vette vochtarme huid. Een droge huid heeft een lagere weerstand dan een normale huid en is ook vatbaarder voor schadelijke invloeden van buitenaf. Daarom is het belangrijk dat je huid in balans is.

Een huid die in conditie is heeft voldoende vetten en vocht in de huid. Je huid zal stralen en minder snel reageren op invloeden van buitenaf. Heel belangrijk dus met het komende winterseizoen in het vooruitzicht. Droogte rimpeltjes zullen verdwijnen net zoals het trekkerige gevoel. De droge huid zal snel herstellen en in balans komen waardoor eventuele schilfertjes of irritaties zullen afnemen. 

Producten speciaal voor de droge en/-of vochtarme huid, kunnen bijzondere stoffen bevatten die echt helpen herstellen en beschermen. Lipidure zorgt ervoor dat wanneer de omgeving vochtrijk is er voldoende vocht wordt opgenomen en wanneer de omgeving vochtarm is (airco) er vocht wordt afgegeven waardoor het hydratatie niveau op peil blijft. Dit noemen we de Flip-Flop techniek. We maken meer aquaporines aan door middel van aquafyline, wat eigenlijk wil zeggen dat we meer snelwegen aanmaken in de huid zodat het vocht beter en sneller op locatie komt. Skinrepair Bio is een extract van de katoen distel wat de huid snel kan herstellen. Dit extract wordt in Zwitserland in de brandwonden klinieken gebruikt om brandwonden te genezen. Micro patch werkt als een pleister maar dan zonder de huid af te sluiten. Serine en zeewater extract moleculen gaan tussen de huidlagen in zitten en binden zo vocht in de opperhuid. Op deze manier heb je de hele dag door een gehydrateerde huid zonder trekkerig gevoel.

Om je huid daadwerkelijk te kunnen herstellen, zul je alvorens het seizoen begint extra aandacht moeten geven aan je verzorgen. Zo is je huid optimaal bestand tegen die gure winterkou, zonder dat jij daar hinder van ondervindt.

Lekker voeden dus, je huid zal het waarderen! Echt, beloofd…