Microdermabrasie

Egalisatie

Wat is microdermabrasie?
Microdermabrasie is een zeer verfijnde en comfortabele methode waarbij op een veilige wijze een zeer dunne laag huidcellen van de opperhuid wordt verwijderd door middel van fijne kristallen. De onderliggende mooie jonge huidcellen komen hierdoor aan het oppervlak te liggen en geven de huid een gezonde glans, een zijdeachtig gevoel en een verjongde uitstraling. De microdermabrasie methode van Zuiver huidinstituut is pijnloos, geeft achteraf géén irritatie of rode strepen. Dit wordt bereikt door de combinatie van een zeer uniek gespecialiseerde behandelmethode en de beste uitgebalanceerde apparatuur.
Het resultaat
Een behandeling geeft direct resultaat in de vorm van een gezonde glans, een zijdeachtig gevoel en een verjongde uitstraling. Tegelijkertijd ontstaat er een belangrijke huidverbeterende reactie, namelijk:
 • Er vindt een verbetering plaats in de huidstructuur.
 • De celregeneratie wordt gestimuleerd.
 • De microcirculatie (doorbloeding) en lymfeafvoer wordt verbetert.
 • Fibroblasten worden geprikkeld tot het produceren van extra collageen, waardoor fijne lijntjes vervagen en de huid tevens steviger wordt.
 • Werkstoffen dringen dieper door in de huidlagen, omdat de huid na een behandeling dunner is geworden en er géén laag met dode huidcellen aanwezig is die weerstand kan bieden. Dit heeft zowel een positief effect bij een aansluitende behandeling, als bij het gebruik van verzorgingsproducten thuis.
Behandelmogelijkheden
Microdermabrasie kan worden toegepast voor algemene huidverbetering maar ook voor veel verschillende huidproblemen en aandoeningen:
 • Huidverdikking en huidveroudering
  De huidverhoorning en huidverdikkingen worden geëgaliseerd en verwijderd. De fijne lijntjes en rimpeltjes worden vager en zullen de huid verjongen.
 • Fijne lijntjes en rimpeltjes
  De onregelmatige huidstructuur wordt geëgaliseerd zodat de lijntjes en fijne rimpels minder zichtbaar worden en uw huid een jongere uitstraling krijgt. Dit kan zowel op het hele gelaat als op een specifieke zone worden uitgevoerd.
 • Hyperpigmentatie (pigmentvlekken)
  De (ruwe) pigmentvlekjes, het zwangerschapsmasker en de ouderdomsvlekken worden lichter en toonbaarder gemaakt door deze op verantwoorde wijze te egaliseren. (de vlek zal niet verdwijnen, maar aanzienlijk minder opvallen doordat deze lichter zal worden)
 • Littekens
  Het verheven littekenweefsel wat is ontstaan door verwondingen of chirurgische ingrepen, wordt afgevlakt. De littekens zullen na de behandeling mooier in de huid overlopen, zodat deze minder opvalt. Het littekenweefsel zelf zal niet verdwijnen, de structuur wordt wel veel gladder en krijgt een mooier aanzien.
 • Slecht doorbloedde en matte (rokers) huid
  De teint en structuur van de huid zal verbeteren doordat de dode huidcellen worden verwijderd. De werkelijke huiddoorbloeding is weer zichtbaar en de huid wordt fris en stralend van kleur.
 • Acne littekens
  De beschadigde huid met littekens, die zijn ontstaan zijn door acne, zal worden geëgaliseerd. De huid ziet er zichtbaar gladder uit en bobbeltjes en putjes worden zeer sterk gereduceerd. De huidstructuur is gladder en littekens zijn nauwelijks meer zichtbaar.
 • Grove huidstructuur en/of vette huid
  De huid wordt geëgaliseerd waardoor de grove huidstructuur met vergrote en/of verstopte poriën een fijner aanzien en een betere kleur krijgt. De huid wordt genormaliseerd en voelt zachter aan. Ook wordt de teint verbeterd.
 • Gerstekorrels en comedonen
  De plaatselijke verhoorning zal worden verbeterd waardoor het verwijderen van mee-eters en gerstekorrels, die in grote hoeveelheden op kleine oppervlakten zichtbaar zijn, zal worden vergemakkelijkt.
 • Droge en schilferende huid
  Een droge en schilferige huid wordt gladder en beter van kleur. Hij voelt egaler aan en werkzame stoffen kunnen de huid veel gemakkelijker van binnenuit herstellen.
 • Verslapte huid
  De huid kan enigszins worden verstevigd door de celregeneratie te stimuleren en aanmaak van collageenproductie te bevorderen.
 • Kleurverschillen van de huid na laserbehandeling (o.a. verwijderen tatoeage)
  De kleurverschillen in de huid die zijn ontstaan door laser behandelingen worden minder zichtbaar. De huid zal mooier in elkaar over lopen, waardoor het gelaserde deel minder zal opvallen.
 • Effectieve opname van huidverzorgingsproducten
  De dode huidcellen worden verwijderd waardoor werkstoffen beter en dieper in de huid dringen, daar waar ze de celvernieuwing stimuleren.
 • Wallen
  De wallen worden minder opvallend gemaakt en er ontstaat een betere doorbloeding van de huid.
 • Striae
  De kleurverschillen worden kleiner gemaakt gemaakt waardoor de striae minder zal opvallen en de huid er beter uit zal komen te zien. (De striae zal niet volledig kunnen worden verwijderd.)
 • Kraaienpootjes
  De huidstructuur rondom het oogcontour wordt geëgaliseerd zodat de fijne lijntjes minder diep en minder zichtbaar worden en de huid er egaler, gladder en jonger uit zal zien.
 • Lipcontour
  De huidstructuur rondom het lipcontour wordt geëgaliseerd zodat daardoor de fijne lijntjes minder diep en minder zichtbaar worden en de huid er egaler, gladder en jonger uit zal zien.
Is microdermabrasie de behandeling voor jou?
Wil je weten of een microdermabrasie behandeling voor jouw huid de beste keuze is? Zuiver informeert je graag.
Invalid Input
Graag naam invullen
Graag Email invullen
Invalid Input

Microdermabrasie

Egalisatie

microdermabrasie
kristallen
huidlagen